Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kis fekete ruha Hollywoodban

A kis fekete ruha Hollywoodban


Címkék:
\ \ \ \ \

 
 
 
◄ Ha tetszik a cikk, akkor Lájkold! Klikk ide!

A fekete 1926-ig a gyász színének számított, majd hirtelen betört a divat világába. Hogyan is történt ez?

 

Gabrielle „Coco” Chanel, aki a kínokat okozó fűzőtől, óriás kalapoktól és nehéz ruháktól szabadította meg a kor hölgyeit, a nők megmentőjeként is elkönyvelhető. Ha ez még nem lenne elég, egy további gondot is levett a vállunkról: azt a bizonyos kétségbeesett érzést, hogy egy-egy fontosabb alkalomra mit is vegyünk föl. Tette ezt azzal, hogy megálmodta a kis fekete ruhát, mely 1926-ban lépett a nyilvánosság elé az amerikai Vouge-ban.

A kis fekete ruha töretlen sikere azóta is tart. A ruha alapdarabbá vált minden nő ruhatárában, hiszen szinte minden alkalomra kiváló viselet lehet, ha megfelelő kiegészítőkkel van kombinálva.

A kis fekete ruha sikere Hollywoodban is érzékelhető volt, a némafilmek szereplői előszeretettel viselték a vásznon. Majd egyre rövidebbé vált és kihívóbb szabásvonalakat kapott, így folyamatosan változott a megjelenése, de eredeti univerzális szerepe megmaradt.

Az 1960-as években újra fellendült Chanel eredeti elképzelése, az egyszerű szabásvonallal, amelyet Hubert de Givenchy álmodott meg Audrey Hepburn alakjára, az Álom luxuskivitelben című filmben.

 

A ruha előnyeit Hollywood hírességei is előszeretettel használják, más-más oldalát emelve ki a kis feketének.

Így a fekete szín nőiességét a merész szabásvonalakkal emeli ki Jennifer Aniston és Gwyneth Paltrow, minél többet mutatva meg magukból, hiszen a fekete mind a fehér, mind a napbarnított bőrön jól mutat:

 

 

 

 

 

 

 

 

A romantikus vonalat Rachel Bilson és Natalie Portman ruhája képviseli, ahol a lágy vonalak dominálnak, így emelve ki a színésznők nőiességét:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis fekete ruha Chanel által megálmodott jellemzője a visszafogott elegancia, amire Angelina Jolie és Renée Zellweger viselete is épít, arisztokratikus megjelenést kölcsönözve a színésznőknek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coco Chanel eredeti, térd alá érő elképzelését testesíti meg Cate Blanchett és Selma Blair ruhája:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis fekete újraértelmezése mellett döntött Heidi Klum és Anne Hathaway, merészebb vonalat követve:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.